Funderingar på en fredag

Måste man verkligen äta kyckling på fredagar?

Här sitter man, trött efter en hård arbetsvecka, och eftersom magen skriker efter mat borde man kanske göra något åt det. Men kyckling? Vem har bestämt det liksom? Jo. Jag vet. Reklam-skaparna som hittade på "kyckling på fredag"-sången visste vad de gjorde, jag har ju gått på hela myten..

Kyckling på fredag.
Soppa på torsdag.
Söndagsstek.

Varför ska det vara så tråkigt?? Kan vi inte försöka modernisera mat-tänket och föra in lite kulturella värderingar i 2000-talet?
Jag föreslår följande

ALTERNATIVA MENY

Måndag
Thaimat med mycket styrka så man piggnar till och orkar ha en hel vecka framför sig.

Tisdag
Fisk. Naturligtvis inte torsk - det är ju inte politiskt korrekt alls, men sushi då? Hann man inte vakna till liv av styrkan i thaimaten igår, så kan man ju sleva i sig wasabi med sked. 

Onsdag
Någon gång i veckan ska man tydligen äta soppa. Dock kan man ju vara modig och byta ut den vanliga grönsakssoppan mot gazpacho eller helt enkelt köra nån bönsoppa med linser och krafs. Oavsett vilket så täcker man garanterat in hela veckans behov av grönsaksintag...

Torsdag
Jambalaya eller om man fegar ur totalt så okej, pytt i panna. Men då måste man vara lite wild and crazy och dricka öl till. Trots att det är torsdag liksom! Huvudsaken är att man gör något som livar upp lite, så att man orkar jobba en dag till. JAmbalaya kanske inte är det godaste i världen, men hallå! Smaka bara på ordet. Jam-ba-la-ya. Man blir ju pigg bara av att säga det!

Fredag
Det självklara valet när man stressar hem från jobbet, via systemet för att bunkra upp vinlagret inför helgen , runt dagis och fritids för att hämta övertrötta barn. McDonald´s. Gourmander får lyxa till det med hamburgare från Max.

Lördag
Nu är det ju lite fest, och då ska det ju synas. Eftersom vi införskaffade vin dagen innan måste vi ju utnyttja tillfället så det får bli en fet lasange med mycket vitlök. Eller saffranslasange kanske? (vilket kan ha en dubbelbottnad betydelse, men efter en flaska rödtjut funkar väl vad som helst).

Söndag
Tänk vad gott det låter med en stek som stått i ugnen i fem timmar och ändå fortfarande smakar läder. Serverad med ljummen överkokt potatis och brunsås. VIsst. Kanske för alla pensionärer som saknar tänder att tugga med. Själv tycker jag det passar bättre med pizza. Fet sådan, med mycket bearnaise på, det botar sviterna från lördagens alkoholhalltiga intag.

Så där ja. Hela veckans meny klar på ett nafs. Kyckling??? Tssss!!
Nej tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback