Svininfluensa!

Finns det någon i landet som alls missat begreppet svininfluensa? Jag tror knappast det. I månader har media blåst upp löpsedel på löpsedel med hur farligt det är, hur många som kommer dö och debattprogram på tv har fyllts med diskussioner kring huruvida det är egoistiskt att inte vaccinera sig.

Någonting hände.

Det blev tyst.

Tittar man på DNs hemsida idag så finns det inte ett ord om svininfluensa. Inte heller på Aftonbladet eller ens på Expressen nämns ett ord, och de två sistnämnda brukar ju inte vara sena att blåsa upp skräckscenarion så att folk går man ur huse för att köpa handsprit, munskydd och allt vad det är.

Vad händer nu då? Hur länge skall det vara tyst?

Tja. Antagligen kommer folk börja insjukna så smått i lite ökad takt än tidigare, men eftersom den förutspådda pandemin verkar avta i storlek och intensitet är det troligaste att media inte skriver någonting om den fortsatta utvecklingen. Möjligen nån kort notis om det *peppar peppar* är någon som avlider.

Någonting nytt kommer. Någonting nytt att blåsa upp och sälja lösnummer på. Någonting som kan skrämma Svensson till konsumtion av annars onödiga pryttlar.

Inom  två veckor siar jag att kvällsposten fått nys om något nytt stort HOT som kommer slå ut oss en och en. Två veckor folk, kom ihåg var ni såg det först!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback